zrenjaninsko pivo

Zrenjaninsko pivo – ponovo dobijamo ‘brend’ Zrenjanina

Jedan od simbola Zrenjanina u staroj Jugoslaviji bilo je i čuveno Zrenjaninsko pivo, svetlo i tamno pod stranom licencom Porter, i nakon propasti Zrenjaninske industrije piva (ZIP) malo ko se nadao da ćemo ponovo piti ove pivarske proizvode. Međutim, evo iznenađenja!

Svesni značaja ovog brenda za lokalni identitet ovog podneblja, grad Zrenjanin i kompanija Carlsberg Srbija udružili su snage i ostvarili saradnju koja će omogućiti građanima Zrenjanina da uskoro nazdrave pivom koje će na sebi ponosno nositi eitketu sa imenom i simbolima njihovog najdražeg grada.

>>> Specijalno putovanje: Pivska tura

Pored vraćanja Zrenjanincima njihovog omiljenog piva, ova saradnja ima za cilj i obnavljanje pivarske tradicije grada, tako što će dva dinara od svake prodate flaše novog piva biti izdvojena za izgradnju kraft pivare u Zrenjaninu, na mestu nekadašnjih pogona. Kako bi novo pivo bilo potpuno u skladu sa ukusom onih kojima je prvenstveno namenjeno, svi zainteresovani imaće priliku da glasaju za najbolji od tri ponuđena recepta piva i najlepši od tri dizajna etikete, a etiketa i recept sa najviše glasova građana Zrenjanina postaće novi zaštitni znak Zrenjaninskog piva.

>>> Specijalno putovanje: Oktoberfest 2019

Testiranje tri predložena recepta i izbor nove etikete “Zrenjaninskog piva” održaće se u periodu od 1. do 7. februara ispred Gradske kuće na Trgu slobode, a mogu učestvovati svi građani Zrenjanina stariji od 18 godina.

Zrenjaninsko pivo prodavaće se u povratnoj boci od 0.5l. Kako je najavio generalni direktor Vava, prve proizvedene količine trebalo bi na tržištu da se nađu već u toku marta.

Predstavljanje Zrenjaninsko pivo

(foto: zvaničan sajt grada Zrenjanina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *