wizzair

wizz air naručuje 20 aviona tipa Airbus 321XLR

Wizz Air Holdings Plc, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, objavila je danas da je, potpisala memorandum o razumevanju sa kompanijom Airbus S.A.S. na osnovu koga će iskoristiti važeću opciju za kupovinu 20 aviona tipa Airbus A321XLR.

Avioni će biti isporučeni u roku od tri godine, počevši od 2023. godine.

>>> Avio-karte za sve svetske destinacije

Model A321XLR će imati 239 sedišta, isto kao model A321neo, kako bi u potpunosti bio usklađen sa postojećom flotom Wizz Aira. Model XLR takođe može da se koristi u postojećoj Wizz Airovoj mreži sa istom efikasnošću. U skladu sa procedurom, zaključenje isporuke treba da odobre akcionari Wizz Air.

„A321XLR je najefikasniji avion tog tipa i predstavlja veliku šansu za Wizz Air da dodatno proširi svoju mrežu i poveže tačke na WIZZ-ovoj mapi koje trenutno nedostaju, zahvaljujući kapacitetima ovog tipa aviona za duže letove. Danas imamo niz letova koji traju 5 do 6 sati na veliko zadovoljstvo naših putnika, dok će XLR dodatno unaprediti izuzetnu vrednost i uslugu koju nudimo letovima koji traju 7 do 8 sati.” – izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira. „Ekonomičnost modela Airbus A321XLR će ojačati našu konkurentsku prednost i podstaći potražnju za putovanjima avionom u centralnoj i istočnoj Evropi i šire, uz minimalan ekološki otisak. Porodica aviona A320neo donosi velike promene koje usavršavaju niskotarifni model Wizz Aira i ubedljivo najniže troškove u Evropi. ”

Sa današnjom najavom, Airbus se obavezao da Wizzu isporuči ukupno 276 aviona do 2026. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *