Diana Kochilas grčka kuhinja

Volite grčku kuhinju – pratite ove food blogere

Upravo se vraćate sa odmora koji ste proveli u Grčkoj, i pričajući o predivnim predelima i plažama koje ste posetili, ne možete da se ne osvrnete i na fantastičnu mediteransku, grčku kuhinju.

Za sve vas, pripremili smo listu najpopularnijih food blogova i vlogova koji će vas sigurno nagnati da skuvate neki od grčkih specijaliteta.

Diane Kochilas

Kuvarica, pisac i voditeljka kuvarske emisija, Dijana Kohilas poreklom je sa Ikarie, grčkog ostrva poznatog po dugovečnosti njegovih stanovnika.
Ona je ambasadorka zdrave grčke kuhinje i na svom sajtu objavljuje recepte počev od tradicionalnih, kao što je spanakorizo (pirinač sa spanaćem) i dolmades, do veoma kreativnih kao što su musaka sa tikvama, giros sa pečurkama ili napitak sa zaljućenom čokoladom.

Diane Kochilas

Image credit: dianekochilas.com

My Little Expat Kitchen

Strast za hranom i kuvanjem Magdalini Zografu oslikana je u okviru njenog bloga My Little Expat Kitchen. Ovaj blog sadrži pregršt recepata, od tradicionalnih grčkih do internacionalnih, a ono što ovaj blog izdvaja su prelepe fotografije iz njene kuhinje. Ona rođena Atinjanka priznaje da voli da eksperimentiše sa novim ukusima, ali se vrlo rado vraća tradicionalnim, u svom svakodnevnom kuvanju.

Grčki blog o hrani

Image credit: My Expat Kitchen

OliveTomato

Rođena u Čikagu, Elena Paravantes uvek izdvaja da joj je njenu ljubav prema grčkoj kuhinji usadila njena majka, koja je kuvala samo grčku hranu za svoju porodicu.
Elena je registrovani dijetetičar, nutricionista i pisac specijalizovana za mediteransku ishranu i poslednjih 15 godina živi u Atini.
U okviru bloga OliveTomato, ona širi ideje o pravoj mediteranskoj ishrani, kombinujući sa sopstvenim profesionalnim znanjem i iskustvima.
OliveTomato blog o grčkoj ishrani
Image credit: OliveTomato

Eat Yourself Greek

Eugenija Makrođaneli je pokrenula kuvarski blog Eat Yourself Greek kako bi ”snabdevala” grčkim receptima svoju porodicu koja živi u Velikoj Britaniji. Za nju, grčka kuhinja je spoj uspomena i zaostavštine, i predstavlja jednostavnu, snažnu i zdravu hranu bazirani na morskim plodovima sa maslinovim uljem i limunom.
Eat YourSelf Greek
Image credit: Eat YourSelfGreeek.com

Cooking Economy by FT Bletsas

Eftikis Bletsas je poznati ljubitelj kuvanja, putovanja i muzike koji vodi popularne TV emisije u Grčkoj više od decenije.
Ono po čemu je poznat to je njegov YouTube kanal, Cooking Economy by FT Bletsas, gde postavlja vlogove i recepte sa njegovih avantura po svetu.
cooking economy blog
Image credit: Cooking economy Youtube kanal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *