ulaznice za svetsko prvenstvo u rukometu srbija berlin

Ulaznice za Svetsko prvenstvo u rukometu

U Nemačkoj i Danskoj od 10. do 27. januara 2019. godine održava se 26. Svetsko prvenstvo za rukometaše na kojoj učestvuje i reprezentacija Srbije. Za naše goste, pripremili smo ponudu putovanja u Berlin za sve navijače srpske reprezentacije, kao i online kupovinu ulaznica za sve utakmice.

Podsetimo, nakon istorijske srebrne medalje u Beogradu na EURO 2012, Orlovi nisu uspeli da se kvalifikuju za Svetska prvenstva 2015. i 2017. godine. Pod vođstvom poznatog stručnjaka Ljube Obradovića, Srbija se kvalifikovala za Nemačku 2019, nakon što je izbačen Portugal, inače najveće iznenađenje jer je u prethodnoj rundi izbacio Poljsku, osvajača bronzane medalje na prethodnom prvenstvu.

Velika imena našeg rukometa, Momir Ilić, Darko Stanić i Marko Vujin oprostili su se od reprezentativnog dresa i dobili smo mlade igrače kao što su Bogdan Radivojević i Darko Đukić. Najiskusniji igrači na prvenstvu biće Petar Nenadić i golman Vladimir Cupara.

>>> Aranžman: putovanje u Berlin na Svetsko prvenstvo u rukometu

>>> Ulaznice za sve utakmice Svetskog prvenstva u rukometu

A grupa

Srbija će se takmičiti u veoma jakoj grupi sa reprezentacijama Nemačke, Francuske, Rusije, Južne Koreje i Brazila. Najvažnija utakmica za nas je odmah prva na šampionatu, u kojoj se sastajemo sa Rusijom i koja bi mogla odmah da odlučuje o sigurnom trećem mestu koje vodi u sledeću fazu takmičenja.

B grupa

U grupi u Minhenu, za prva tri mesta boriće se Španija, Hrvatska, Makedonija i Island, dok su potpuni autsajderi Bahrein i Japan. Ogromno interesovanje kod naših suseda vlada za utakmicu Hrvatska – Makedonija.

C grupa

U grupi u Herningu, apsolutni favoriti su Danska i Norveška, dok će se za treće mesto boriti Austrija i Tunis, dok su autsajderi Čile i Saudijska Arabija.

D grupa

U grupi u Kopenhagenu apsolutni favoriti su Švedska i Mađarska, za treće mesto bi mogli da se bore Katar i Egipat, dok manje šanse imaju Argentina i, naročito, Angola.

Raspored utakmica na Svetskom prvenstvu u rukometu

svetsko prvenstvo u rukometu raspored

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *