testiranje na koronu letovanje u grckoj

Među srpskim turistima u Grčkoj – nema zaraženih koronavirusom

Od turista iz Srbije koji su u poslednje dve nedelje sporadično testirani prilikom ulaska u Grčku niko nije bio pozitivan na virus korona.

Kako piše “Politika”, isti je slučaj i sa putnicima koji su individualno otputovali avionom u ovu zemlju i testirani su na aerodromu, kažu u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Juta. Navode i da nije bilo slučajeva da neko bude zadržan u karantinu.

Prema njihovim informacijama, u poslednja dva dana na graničnom prelazu Kalota nije bilo ni sporadičnih testiranja, a ne zna se da li će ih biti do 1. jula, kada se granice otvaraju i nije planirano da se turisti uopšte testiraju.

“Prvi čarteri za putnike koji su letovanje uplatili preko agencija kreću 1. jula i to za Skijatos, a do 5. jula će krenuti svi planirani letovi. Krenuli su i prvi autobusi sa turistima za Tursku. Juče je iz Beograda krenula jedna grupa za Kušadasi, a već smo imali poslaske iz Novog Pazara, kaže direktor Jute Aleksandar Seničić.

Od 1. jula se za turiste otvaraju i Španija i Italija, planiran je čarter let i za Majorku, dok se već organizuju polasci za Tunis i Egipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *