slike srbije - Mina Jevremovic

Slike Srbije: izabrana najlepša fotografija Srbije za 2017. godinu

Nakon konkursa koji je trajao mesec dana, Srbija je dobila najlepšu fotografiju za 2017. godinu. Laskava titula “Najbolja slika Srbije” pripala je Mini Jevremović. Fotografija je pobedila sa ukupno 1.078 glasova publike, a njen kadar Leposavića izabran je za najlepši pejzaž u konkurenciji.

Pobednicu konkursa očekuje novčana nagrada, dok će svih 12 finalista koje je odabrao stručni žiri naći mesto u kalendaru za 2018. godinu.

Svih 100 fotografija koje su prošle prvi krug glasanja biće predstavljeno na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol Platza od 8. do 12. januara 2018.

Prethodnih mesec dana, koliko je trajao konkurs “Sto najlepših Slika Srbije”, glasalo se između 1.348 prijavljenih fotografija, izabrano je 100 najlepših, žiri je od njih izabrao 12 najboljih, a publika pobednika.

Na stranici www.slikesrbije.rs glasalo je više od 27.000 ljudi.

Organizator konkursa, internet platforma “Slike Srbije“, je pionirski projekat koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i pejzaže Srbije.

Svakog dana nastaju hiljade fotografija koje Srbiju prikazuju u predivnom svetlu. Njihovi autori su profesionalni fotografi, ali i mnogi drugi koji to nisu – ljudi koji se šetaju, trče, voze bicikle u prirodi, oni čiji je posao vezan za otvoren prostor ili oni koji su jednostavno zaljubljeni u prirodu. Portal sve njih okuplja na jednom mestu i svima daje Srbiju na dlanu.

Istovremeno, platforma promoviše autore, omogućava ljubiteljima fotografije da na jednom mestu imaju tematski objedinjene slike, a svima kojima su fotografije potrebne pruža pravo mesto za izbor i kontakt.

Ostale fotografije:

Slike Srbije – Ljubisa Simovic

 

slik srbije konji
Slike Srbije – Milan Simonovic

 

slike srbije deliblatska peščara
Slike Srbije Milan Gagic

 

slike srbije Detalj iz kanjona Rače na planini Tari. Fotografija snimljena u jesen 2015. sa vidikovca Crnjeskovo.
Slike Srbije – Vladimir Mijailovic

 

slike srbije Nebo i Mlecni put nad Zlatiborom i jezerom Ribnica. Fotografija nastala krajem Aprila 2017. godine, 2h iza ponoci
Slike Srbije – Dejan Zakic

 

Jedno zlatno jutro na obroncima Čigote. slike srbije
Slike Srbije – Atila Sabo

 

Vremeplov  Posle mnogih prirodnih lepota Srbije koje smo posetili, krenuli smo na jedno drugacije putovanje. Putovanje kroz vreme.  Maglič
Slike Srbije – Marko Radovanovic

 

Pejzaž zimske noći na Limu, Prijepolje.
Slike Srbije – Rijalda Mujezinovic

 

Zajecar,  pogled sa Timoka na Crkvu Vaznesenja Gospodnjeg.
Slike Srbije – Mikica Andrejic

 

Kosnice
Slike Srbije – Đani Bardoti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *