doček nove godine u kotoru

Rock spektakl u Kotoru za Doček nove 2019. godine

Kotor u 2019. godinu ulazi uz zvuke velikih imena domaće i regionalne rock scene. Na Trgu od oružja, za vreme predstojećih novigodišnjih praznika, nastupaće Damir Urban, Darko Rundek & Ekipa, Psihomodo Pop, Galija i drugi

Novogodišnji program otvoriće poznati riječki muzičar Damir Urban. Svojim specifičnim vokalom Urban već tri decenije osvaja slušaoce širom regiona, a pesma „Budi moja voda“ jedna je od najpopularnijih na domaćoj alternativnoj muzičkoj sceni.

>>> Putovanje: Doček Nove godine u Kotoru

Nekadašnji frontmen hrvatskog sastava Haustor, Darko Rundek, sa svojim bendom podsetiće publiku na neke od najvećih ex yu hitova poput „Apokalipso“, „Ruke“, „Šejn“, „Šal od svile“ i druge.

Nakon Rundeka, oni koji odluče da u Kotoru dočekaju Novu godinu, biće u prilici da čuju sarajevski rok sastav Bombaj štampa, čiji je osnivač glumac i reditelj Branko Đurić – Đuro, zvezda „Top liste nadrealista“.

Autorski rock sastav M.O.R.T. čije nastupe karakterišu ujedno žestok zvuk i medodičnost osnovan je pre 15 godina u Sinju i od tada je objavio tri studijska albuma, a popularnost među mnogobrojnom regionalnom publikom, osim zbog pobeda na brojnim festivalima, počeo je da dobija zahvaljujući spotovima za pesme „Meni se skače“, „Tango“, „Olovni vojnici“, „Nina“, Buka u glavi“ sa umetničkim pečatom režisera.

I prvog januara u Kotoru će vladati rock atmosfra, koju će na početku zagrejati bokeljski bend Four Blues Drivers.

Nakon njih, sledi svirka grupe Galija, čiju četvorodecenijsku karijeru ne treba posebno predstavljati.

Galiju će na bini zameniti popularni punk-rock sastav Psihomodo Pop, svirajući hitove kao što su ,,Frida”, ,,Ja volim samo sebe”, ,,Ramona” i druge.

Koncertno veče završiće uz zvuke domaćeg benda Autogeni trening, koji već 18 godina, svirajući pesme ,,Mulj”, ,,Raskrsnica”, ,,Ljubav i izgaranje” i ostale, prkosi komercijalnom zvuku i opisuje probleme i izazove čoveka današnjice.

Organizator novogodišnjeg programa je Turistička organizacija Kotor. Ulaz je slobodan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *