Aerodrom avionske karte rezervacija

Rezervacija avio karata: kojim danima, da biste uštedeli

Moguće je uštedeti mnogo novca ukoliko kartu za planirani avionski let rezervišete na vreme. To podrazumeva da se mesto na letu mora rezervisati tačno određenog dana u nedelji, u određeno vreme, ali i mnogo unapred.

Tako, na primer, možda na odmor ne biste ni pomislili u utorak, pošto je radna nedelja na samom početku.

Međutim, upravo rezervisanjem karte u utorak možete proći 11 odsto jeftinije u odnosu na najskuplji dan za bukiranje – nedelju, piše britanski Ekspress.

Stara poslovica “Ko rano rani, dve sreće grabi”, ne važi kada je rezervisanje avionskih karata u pitanju. Ukoliko se rezervacija izvrši uveče, karte mogu biti i do 9 odsto jeftinije u odnosu na jutro.

I, kao što već dobro poznato, najveća ušteda ostvaruje se rezervisanjem karte unapred, budući da je njena kupovina na dan leta ubedljivo najskuplja opcija.

Moguće je uštedeti i do 34 odsto od ukupne cene ukoliko se karta rezerviše 60 dana unapred, pokazuje istraživanje koje je sproveo sajt za kupovinu avio-karata Momondo.

U zavisnosi od kompanije ili akcije koja je u ponudi, popust koji putnik može da ostvari za raniju rezervaciju može biti i mnogo veći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *