muzej ferrari

Predstavljamo Ferrari muzej u Maranelu

Smešten samo na maloj udaljenosti od fabrike Ferrari i kompleksa Fiorano, Muzej Ferrari je veliki muzej koji prikazuje istoriju Maranelovih crvenih automobila i njihovog osnivača Enza Ferrarija.

Pored učenja istorije slavne kompanije, posetioci prolaze kroz faze razvoja automobilske industrije, čemu je Ferrari doprineo tokom godina.
Muzej Ferrari otvoren je 18. februara 1990. godine. To je vrlo moderna i funkcionalna struktura. Veliko parkiralište animira crveni luk s crvenim i zelenim svetlima koji podsećaju na F1 Gran Prix startnu liniju.

>>> Putovanja na trke Formule 1

Muzej je podeljen na četiri područja: Formuli 1, tematskim izložbama, tehnološkim inovacijama i fotografskim emisijama. Obilazak počinje u prizemlju, u prostoru u kojem se nalaze automobili koji su u poslednjih 50 godina vozili po stazama širom sveta. Niz monitora prikazuje slike najupečatljivijih trenutaka Ferrarijeve istorije; trofeji pobeda nalaze se na vitrini.

>>> Bolonja, 5 dana, 2 noćenja, autobusom

Sledeća faza obilaska je amfiteatar u kojem se održavaju tematske izložbe (koje se menjaju svakih 6-8 meseci) i dva simulatora vožnje u stvarnim F1 automobilima i vernu rekonstrukciju studijske sobe Enza Ferrarija koja svedoči o njegovom bitnom radu koji svakako suprotstavlja neverovatnoj lepoti njegovih fabričkih automobila.

Na prvom spratu, u području posvećenom tehnološkim inovacijama, prikazana su specijalna vozila (kao što su F50 i 550 Barchetta), prikaz “galleria del vento” i izložba komponenti koje objašnjavaju kako se F1 tehnologija primenjuje na obične automobile. Takođe postoji linija svih motora Formule 1 koji su korišćeni od 1981. godine.

Obilazak Muzeja završava u području izlaganja umetničkih i fotografskih emisija.

U hodniku u blizini izlaza nalaze se trgovina Ferrarija, knjižara i fotografska tačka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *