motogp logo

Počinje MotoGP 2019 sezona

Ljubitelji najmoćnije klase motociklizma sa nestrpljenjem su čekali današnji dan kada počine nova sezona MotoGP 2019 prvom trkom u Kataru, na stazi Losail International Circuit.

Nakon ove prve trke u Kataru, selimo se u Argentinu i Sjedinjene države pa zatim sledi evropska turnija dok će se sezona 2019. završiti 17. novembra u Valensiji. Pogledajte celokupan MotoGP kalendar

>>> MotoGP trka Brno, smeštaj + ulaznice

Svetsku titulu brani Španac Mark Markez i nakon operacije šake u decembru i prilično neubedljivih testova pre ove sezone, uz činjenicu da mu Katar nije omiljena staza (pobedio samo jednom, 2014. godine) izjavio je samo da je ”Honda u dobrom stanju da se ove godine takmiči za podijum”.

>>> Mugello MotoGP trka, smeštaj + ulaznice

S druge strane, očekujemo da vidimo koliko se njegov novi klupski kolega u timu Repsol Honda, Horhe Lorenco adaptirao na novi motocikl i oporavio od povrede ručnog zgloba. Podsetimo, Lorenco je trostruki pobednik Katara.

Rezultati pred Katar 2019

Najbolji na testovima i čini se, sa najboljim samopouzdanjem pred novu sezonu vozač, ulazi Yamaha-in Maverik Vinjales, i ne bi bilo nikakvo čudo ukoliko bi ovaj 24-godišnjak ponovio 2017. godinu i otvorio sezonu sa dve pobede.

>>> San Marino MotoGP trka, smeštaj + ulaznice

Čovek koga i dalje ne možemo otpisati, sada već 40-godišnjak Valentino Rosi ulazi u novu sezonu sa ponovo ne baš impresivnim rezultatima na testovima.

Andrei Doviciouzu na Ducati-ju ovo će biti 12. sezona u MotoGP takmičenju i, kao i prošle godine, mogao bi i u svojoj 32. godini da bude jedan od pretendenata na svaki pobednički podijum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *