Srećna Nova 2018. godina

Nova 2018 godina: veliki broj Srba najluđu noć provodi u inostranstvu

Svake godine više od 100.000 turista iz Srbije samo posredstvom agencija provede novogodišnju noć u inostranstvu. Tako će biti i ove godine.

Najtraženije destinacije – evropske metropole, već su dobrim delom rezervisane, a putnicima se savetuje da izbegavaju doček na centralnim trgovima.

Postoji interesovanje za novogodišnja putovanja, i to više nego prošle godine“, kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

“Najtraženiji su autobuski aranžmani za gradove u okruženju. To su Atina, Dubrovnik, Solun, Budimpešta, Prag, Beč ili Berlin. Traži se i severna Italija. Pojedini aranžmani za dva noćenja staju od 50 do 60 evra. Sve zavisi od hotela, prevoza i od toga koliko dugo se ostaje.”

Prema rečima predstavnika naših agencija, putnici iz Srbije nisu mnogo uplašeni zbog nemilih događaja po svetu. Kako kažu, kada se negde nešto dogodi, ta destinacija polako prestane da se prodaje, ali posle određenog perioda interesovanje se vraća.

“Na scenu se vraća i Istanbul, ali ne samo taj grad, već je i kompletna Turska ponovo aktuelna”, kažu u većini domaćih turističkih agencija.

Najluđu noć neki će provesti i na drugim kontinentima. Prema procenama, posredstvom agencija na daleka putovanja za novogodišnju noć ode do 200 ljudi. To su udarni termini, pa su takve i cene.

Izvor: Novosti.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *