buster hotel nikko san francisko

Nedostaje vam vaš kućni ljubimac na putovanju – tu je Baster!

Putnicima kojima mnogo nedostaju njihovi kućni ljubimci na putovanjima jedan hotel omogućio je da iznajme štene – kućnog ljubimca na zahtev.

Hotel Nikko u San Francisku odnedavno ima službenika sa zvaničnim nazivom Canine Operating Officer, iliti štene koje zabavlja i uveseljava goste.

Nakon prijave, prilikom ulaska u sobu posetioci dobijaju igračku psa i karticu sa obaveštenjem da pozivom operatera mogu rezervisati druženje sa kućnim ljubimcem (sve u skladu sa zakonima o držanju kućnih ljubimaca u San Francisku i preporučeno za porodice sa malom decom) po ceni od 29 $ po danu.

Baster je ”službenik za zabavu” hotela Nikko od 2015. godine i njegove ”dužnosti” podrazumevaju zabavljanje i igranje sa gostima hotela. Upoznavanje počinje već ispred hotela, gde gosti mogu sedeti i igrati se sa Basterom – on je pravi ”terapijski” pas, i druženje dece posetilaca hotela sigurno upotpunjuje njihov doživljaj.

Bastera možete čak i pratiti na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

 

 

Interesantno je da Baster ima i svog zamenika – Tamaga, koji uskače kada Buster nije slobodan.

Za sve posetioce hotela koji vode i svoje kućne ljubimce, hotel je spremio je specijalan paket, od 50 $ po noćenju i koji uključuje specijalnu korpu – krevet za psa, igračke i tretman shodno kućnim ljubimcima. Psi borave u specijalnom VIP odeljku (Very Important Pet) i mogu se družiti i sa drugim psima.

Ovo nije jedini slučaj ”zapošljavanja” pasa u hotelskoj industriji – goste hotela Park Hyatt u Melburnu dočekuje Gospodin Voker, Labrador retriver, dok mops Parker dočekuje goste hotela Park Hyatt u Čikagu.

Photo credit: Twitter,  @NikkoPupSF on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *