viza za veliku britaniju

Totenhem – Crvena Zvezda, rokovi i koraci dobijanja britanske vize

Državljanima Republike Srbije potrebna je viza za ulazak na teritoriju Velike Britanije. Britanski viza centar u Varšavi donosi odluke o podnetim zahtevima i izdaje vize. Procedura traje oko tri nedelje i podrazumeva predaju pasoša (i propratne dokumentacije) za vreme trajanja obrade zahteva.

>>> Specijalna ponuda: ulaznice za utakmicu Totenhem – Crvena Zvezda

ROK ZA VIZIRANJE PO REGULARNOJ PROCEDURI – 02.10.2018. (zadržavanje pasoša traje do 3 nedelje, plaća se samo viza oko 115 eur).
ROK ZA VIZIRANJE PO UBRZANOJ PROCEDURI – 09.10.2018. (zadržavanje pasoša traje oko 10 dana; plaća se viza 115 eur + doplata za proceduru ubrzanog viziranja (Priority Visa Service, trenutno iznosi 251 eur)

>>> Specijalna ponuda: ulaznice za Mančester Junajted – Partizan

ROK ZA VIZIRANJE PO REGULARNOJ PROCEDURI – 10. 09. 2018. (zadržavanje pasoša traje do 3 nedelje, plaća se samo viza oko 115 eur).
ROK ZA VIZIRANJE PO UBRZANOJ PROCEDURI – 17. 09. 2018. (zadržavanje pasoša traje oko 10 dana; plaća se viza 115 eur + doplata za proceduru ubrzanog viziranja (Priority Visa Service, trenutno iznosi 251 eur).
ROK ZA VIZIRANJE UZ USLUGU ZADRŽAVANJA PASOŠA – 01.10.2018. (procedura traje do 3 nedelje, plaća se viza oko 115 eur + 73 eur usluga zadržavanja pasoša)

***Plaćanje vize i svih dodatnih usluga se vrši on line, kreditnom karticom. Dodatne usluge mogu biti plaćene i na licu mesta prilikom predaje zahteva u Viza aplikacionom centru u Beogradu, karticom ili gotovinom.

VAŽNA INFORMACIJA

PUTNICI KOJI NISU U MOGUĆNOSTI DA SVOJE PASOŠE OSTAVE 3 NEDELJE NA VIZIRANJU, IMAJU MOGUĆNOST DA PRILIKOM PREDAJE DOKUMENTACIJE (u Viza aplikacionom centru u Beogradu) ZATRAŽE USLUGU ZADRŽAVANJA PASOŠA, DOK TRAJE PROCES ODLUČIVANJA O VIZI.
Ova usluga vam nudi mogućnost da pasoš imate kod sebe (zbog eventualnih drugih putovanja) dok je vaš zahtev za vizu, na tronedeljnom odlučivanju o vizi. Nakon donete odluke o vizi, mailom biste bili obavešteni da lično ili kurirskom službom dostavite pasoš Viza apliikacinom centru u Beogradu u roku od 28 dana, najviše. Ukoliko taj rok ne bude ispoštovan, vašzahtev će biti poništen. Kada pasoš dostavite u predviđenom roku, potrebno je do 7 dana da se zahtev kompletira i preuzme pasoš. Ovu uslugu možete platiti karticom ili u gotovini, na šalteru, prilikom predaje dokumentacije u Viza aplikacionom centru u Beogradu, uz nadoknadu od oko 73 eur (u dinarskoj protivvrednosti). Ova usluga se ne može kombinovati sa uslugom viziranja po ubrzanoj proceduri.

APLICIRANJE I DOBIJANJE VIZE

TURIZMO vam nudi pomoć u savetovanju i poserdovanje u popunjavanju on line zahteva, i ni u kom slučaju ne garantuje svojim klijentima dobijanje vize za Veliku Britaniju. Ta odluka je isključivo u nadležnosti Britanskog viza centru u Varšavi.
– Agencija, kao posrednik u popunjavanju zahteva, ne može biti odgovorna ukoliko ne budu ispoštovani rokovi za obradu zahteva i izrade vize od strane trećeg lica (Britanski viza centar u Varšavi).
– Agencijsko posredovanje za obradu zahteva za UK vizu se naplaćuje 2.500,00 dinara.
– U slučaju nedostatka redovnih termina za predaju zahteva u predviđenom roku, možete se prijaviti na zakupljene agencijske termine, po ceni od 1.000,00 dinara po podnosiocu. Broj mesta na zakupljenim terminima je ograničen. Za informacije o raspoloživim terminima, pitati u agenciji.
– ZA DOBIJANJE AGENCIJSKE DOKUMENTACIJE (POTVRDA O UPLAĆENOM ARANŽMANU, ULAZNICE I SL.) NEOPHODNA JE UPLATA ARANŽMANA U CELOSTI.
Više informacija za agencijsku asistenciju, prilikom popunjavanja on line zahteva možete dobiti radnim danima 09 20h, na tel. 011/415 21 53 ili putem e maila: info@turizmo.rs

KORACI ZA SAMOSTALNO APLICIRANJE:

1. PRIPREMA PROPRATNE DOKUMENTACIJE
2. Popunjavanje online zahteva za UK vizu
3  Online zakazivanje termina
4. Online plaćanje
5. Lično podnošenje zahteva i predaja dokumentacije, odlaskom na zakazani termin
6. Praćenje statusa zahteva online
7. Preuzimanje putnih isprava

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA DOBIJANJE BRITANSKE VIZE

NAPOMENA: SVA PROPRATNA DOKUMENTACIJA MORA DA BUDE ORIGINLNA I SVAKI DOKUMENT MORA IMATI SVOJ PREVOD NA ENGLESKI
OPŠTA DOKUMENTACIJA ZA SVE PUTNIKE:
1. Rezervacija smeštaja i prevoza, ulaznica (za putnike koji uplate paket aranžman, obezbediće agencija),
2. Dokaz o sredstvima za izdržavanje za vreme boravka u vidu devizne potvrde iz banke o posedovanju novca na računu u ili fotokopija kreditnih kartica,
3. Pasoš sa važnošću minimum šest meseci po povratku sa puta, i slobodnim bar jednim listom (2 strane) u prostoru za vize.
4. Putno zdravstveno osiguranje
5. Kopija dokaza o nekretnini u vlasništvu ukoliko ih putnik poseduje,
6. Kopije pasoša svih članova porodice i ako ne putuju sa vama (supružnika,dece),
7. ***Ukoliko deca nemaju svoj pasos, a nisu uneta u roditeljski, mozete priloziti izvod iz maticne knjige rođenih

DOKUMENTACIJA O EKONOMSKO – RADNOM STATUSU PUTNIKA

ZA ZAPOSLENE:
Potvrda o zaposlenju sa naznačenim primanjima, radnim mestom, dužinom staža.
Potvrda iz banke o posedovanju novca na računu (sve prev.engl.)
ZA VLASNIKE PRIVATNIH FIRMI :
Za vlasnike firme: Original izvoda iz APR-a na uvid, kao i prevod tog izvoda koji se prilaže uz dokumentaciju.
Potvrda iz banke o posedovanju novca na računu (sve prev.engl.)
ZA PENZIONERE:
Poslednji č ek od penzije
ZA STUDENTE:
Potvrda o studiranju izdata od fakulteta,
Index i kopija prve strane-poslednjeg overenog semestra-svih položenih ispita,
Izjava roditelja da izdržava studenta i da ce snositi troškove njegovog putovanja overena u opštini ili sudu, Dokumentacija o radnom statusu oba roditelja (videti pod zaposleni, penzioneri, vlasnici privatnih firmi) Kopija
izvoda iz maticne knjige rodjenih
ZA UCENIKE:
Potvrda iz škole o pohadjanju
Đacka knjižica na uvid i fotokopija prve strane i strane o poslednjem upisu ocena,
Izjava roditelja da izdržava đ aka i da ce snositi troškove njegovog putovanja overena u opštini ili sudu, Kopija izvoda iz matične knjige rođenih, saglasnost oba roditelja ukoliko putuje bez njih ili drugog roditelja ukoliko putuje sa jednim overena u opštini ili sudu, ukoliko dete putuje bez ijednog roditelja poptrebna je kompletna dokumentacija o zaposlenju oba roditelja .
ZA IZDRZAVANA LICA:
Izjava o izdrzavanju od strane supružnika overena u opštini ili sudu, Kompletna dokumentacija supružnika,
Kopija venčanog lista.
ZA DECU DO 7 GODINA:
Kopija izvoda iz matične knjige rođenih,
Saglasnost drugog roditelja ukoliko dete putuje samo sa jednim ili saglasnost oba roditelja ukoliko dete putuje bez ijednog roditelja overena u opštini ili sudu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *