letovanje evia

Letovanje na ostrvu Evia

Ukoliko ste se odlučili da ovog leta letujete na nekoj mirnijoj destinaciji, onda sigurno ispred agencije Turizmo.rs možemo da vam preporučimo grčko ostrvo Evia.

Ostrvo Evia se nalazi u Egejskom moru, predstavlja drugo po veličini grčko ostrvo i od Atine je udaljeno oko 90km i Paralije oko 180km. Do pre nekoliko godina, na ovom ostrvu letovali su uglavnom Atinjani, zbog predivne prirode, mirnih plaža i banjskih svojstava, ali poslednjih godina sve više turista iz Srbije letuje ovde.

Takođe, na Eviji se nalaze brojna arheološka nalazišta, još iz doba paleolita i smatra se da je Evia nekada bila deo kopna, ali je snažan zemljotres odvojio od kontinentalnog dela Grčke.

Dva najpoznatija mesta na Eviji su Edipsos, poznato po svojim termalnim izvorima i mondenskom izgledu i Pefki, mirnije mesto sa nekoliko kilometara dugačkom šljunkovitom plažom.

Edipsos zaista očarava svojim mediteranskim izgledom i poznato je da je i naš kralj Petar I Karađorđević letovao u ovoj banji (zbog problema sa leđima, ali to nije zvanično potvrđeno). Danas je Edipsos prelepo letovalište sa čuvenim termalnim izvorima, sa temperaturom vode od 34 do 70 stepeni, koja se iz dubina od 3000m uliva u Egejsko more. U okviru naše ponude, preporučujemo vilu Aktion na samoj obali, kao i odlične apart/hotele Afroditi, Anemolia, Kiapeku i Niovi. Celokupnu ponudu letovanja u Edipsosu pogledajte na adresi https://turizmo.rs/destinacije/edipsos

Pefki je ništa manje popularno letovalište na Eviji, sa bujnom vegetacijom i prelepom kombinacijom borovih šuma i maslina, kristalno čistog mora, a obiluje i brojnim tavernama, prodavnicama, kao i ribarnicama gde možete kupiti svežu ribu iz luke. Takođe, preporučujemo izlete iz Pefkija na ostrva Skopelos i Skiatos. Celokupnu ponudu letovanja u Pefkiju možete pronaći na našoj stranici https://turizmo.rs/destinacije/pefki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *