zivotinje u veneciji

Labudovi, divlje patke i delfini se vraćaju u Veneciju

Kako više Venecijom ne prolaze horde turista tako su recimo sada, u jeku pandemije koronavirusa, kanali čistiji nego ikada.

Naime, u gradu na vodi i mestu sa najviše vodenih kanala na svetu pojavilo se nešto za šta su mnogi mislili da je nemoguće videti, jer je grad uveliko bio decenijama unazad prepun hiljada i miliona turista, samim tim je i stepen zagađenosti bio ogroman. Posebno kada govorimo o vodi i kanalima u Veneciji iz kojih je često znao da dolazi nesnosan smrad užegle vode i kanalizacije.

Danas, slika potpuno drugačija od uobičajene. U odsustvu ljudi zbog teške situacije izazvane pandemijom korona virusa, italijanski gradovi su postali pusti. Ljude možete videti jedino na terasama kako pevaju i prkose tišini.

Međutim, ova teška situacija za ljude, postala je blagoslov za životinje. Tako se u venecijskim vodenim kanalima  umesto gondolijera, turista i ogromnih gondola mogu videti delfini, labudovi i ribe! Uverite se i sami.

Vozila koja inače svakodnevno plove po kanalima ili jure ulicama grada više nema, makar ne u tolikoj meri. Na snimcima koji se dele po društvenim mrežama, može se videti neverovatno čista voda u kanalima, a stanovnici kažu da je toliko čista da se vide i ribice kako u njima plivaju, što im je neverovatno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *