mapa jahorine

Jahorina: garantovanih 120 dana skijanja

Jahorina više nikad neće imati problem sa snegom, jer je izgrađen najnoviji sistem za osnežavanje, koji garantuje 120 dana skijanja.

Poručio je to Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra “Jahorina”, čiji su turistički sadržaji predstavljeni u četvrtak u Beogradu, u organizaciji centra i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a pod nazivom “Veče Jahorine u Beogradu”.

Ljevnaić je ovom prilikom istakao da Jahorina u regionu ima najbolji odnos u pogledu kvaliteta i cene usluga.

Prema njegovim rečima, na Jahorini je izgrađena i velika akumulacija kapaciteta 75.000 metara kubnih iz koje će se vodom snabdevati sistem za osnežavanje.

“Izgradili smo sistem vetroustava, novih hiljadu parking mesta, dva nova dečja poligona. Ponosni smo na sve što je urađeno u prethodnih godinu dana”, rekao je Ljevnaić.

On je naveo da će na Jahorini biti organizovan i niz pratećih događaja, podsetivši da je potpisan ugovor da ski pass sa Jahorine važi u svim ski centrima Slovenije.

“Otvaramo sistem za osnežavanje 1. decembra uz koncert Svetlane Ražnatović”, rekao je Ljevnaić, najavivši da će do kraja godine gostovati grupa Crvena jabuka, kao i Lepa Brena 29. decembra.

On je izrazio zadovoljstvo i što je britanski časopis Guardian uvrstio Jahorinu u top 10 ski centara u Evropi.

Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije RS, naglasila je da je uz menadžment Olimpijskog centra za vraćanje starog sjaja Jahorine zaslužna i Vlada RS.

Koliko je menadžment uradio, toliko je Vlada uložila energije, sredstava, tu su svi bili na istom zadatku. Definitivno je Jahorina postala top destinacija i vratila je stari olimpijski sjaj“, rekla je Jovanovićeva.

Među istaknutim javnim ličnostima koje su prisustvovale promociji u Beogradu bili su i Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Savo Milošević, proslavljeni fudbaler, Jelena Guskova, ruski akademik, te predstavnici brojnih turističkih agencija i mediji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *