koronavirus u grckoj

Grčka zatvorila hotele i turističke objekte do kraja aprila

Turistički smeštajni objekti u Grčkoj biće privremeno zatvoreni od 15. marta do 30. aprila, odlučila je vlada Grčke kasno u subotu u nastojanju da zaustavi širenje koronavirusa (COVID-19).

Prema ministarskoj odluci, sezonski hoteli i odmarališta koja su se već otvorila u Grčkoj moraju privremeno zatvoriti svoja vrata do 30. aprila.

Komentarišući današnju odluku vlade, predsednik Grčke konfederacije za turizam (SETE), Yiannis Retsos, osvrnuo se na “nužnu i ispravnu akciju”.

U izjavi, predsednik SETE-a je rekao: „Od početka ove neviđene krize, naglasili smo da moramo ostati mirni i ozbiljni, odlučni i spremni za hrabre odluke. Pre svega, kada zaštitimo javno zdravlje, moramo biti spremni suočiti se s poteškoćama koje se svakodnevno javljaju, imati brze reflekse, videti širu sliku i metodično se pripremiti za dan posle. Ono što se danas čini okrutnim, možda je spas za sutra. Nastavljamo istim putem odgovornosti.”

Odluka vlade dolazi u trenutku kada je potvrđeno da je broj zaraženih u Grčkoj koronavirusom 228, a zemlja je zabeležila tri smrtna slučaja.

Odluku su potpisali ministri razvoja i ulaganja Adonis Georgiadis; zaštite građana, Mihalis Crysohoidis; rada, Ioannis Vroutsis; zdravlja, Vassilis Kikilias; i unutrašnjih poslova, Panagiotis Theodorikakos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *