exit novi sad

Exit među najboljim festivalima u Evropi

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) na kojem učestvuje 350 festivala iz više od 35 zemalja starog kontinenta, sva četiri festivala u organizaciji Exit tima izglasana su među deset najboljih, svaki u svojoj kategoriji.

Exit je glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran u 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za “Najbolji veliki festival”, zajedno sa ostalim gigantima kao što su belgijski Tommorowland, holandski Lowlands, nemački Wacken Open Air ili susedni Sziget u Mađarskoj.

Exit je dobio i još dva velika priznanja od strane stručnog žirija sa dodatne dve nominacije u dve specijalne kategorije, “Take a Stand!” nagradu za društveno angažovano delovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope. Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji Exit tima, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji, te Exit u Srbiji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji.

Sa nominacijama za još dve specijalne nagrade, Exit tim ima ukupno čak šest nominacija od ukupno 12 različitih nagrada za najbolje festivale.

Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, a listu svih finalista možete videti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada. Proglašenje će biti na ceremoniji dodele nagrada u Groningenu u Holandiji 17. januara 2018. Exit je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog “Oskara” dobio 2014. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *