dame imaju prednost

Er Srbija: dame imaju prednost

Povodom Međunarodnog dana žena, Er Srbija je donela odluku da 8. marta, tokom celog dana, omogući prednost svojim putnicama prilikom čekiranja na beogradskom aerodromu.

Nacionalni avio-prevoznik snažno zastupa načelo jednakosti polova, o čemu svedoče podaci da žene čine 48 odsto od ukupnog broja zaposlenih u Er Srbiji, kao i da se na menadžerskim pozicijama u kompaniji nalazi podjednak broj žena i muškaraca, sa udelom od po 50 odsto.
 
Er Srbija je poseban trenutak u svojoj istoriji zabeležila 10. maja 2017. godine, kada je poleteo prvi avion sa isključivo ženskom posadom. Kapetanica Vesna Aleksić, kopilotkinja Mirjana Stojilković i četiri članice kabinske posade tog dana su poslale snažnu poruku da je stereotipna podela zanimanja na muška i ženska prevaziđena, kao i da žene mogu graditi uspešnu karijeru u avijaciji ili bilo kojoj drugoj oblasti.
 
Velika je čast biti na čelu kompanije koja kao najveću vrednost ističe svoje zaposlene, pružajući im jednake mogućnosti za rad i dostizanje punog karijernog potencijala. Nastojaćemo i dalje da svakog dana, ne samo povodom određenih datuma, jednako slavimo trud, zalaganje i uspeh svih naših zaposlenih“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.
 
Verujući da se samo uz timski rad i sinergiju polova postižu dobri rezultati i ostvaruju strateški ciljevi, Er Srbija će nastaviti da daje doprinos osnaživanju položaja žena, njihovom profesionalnom razvoju i kreiranju jednakih šansi za sve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *