Čak 900.000 stanovnika Srbije letovalo u Grčkoj

Tražnja diktira cene, a Grčka je najpopularnija mediteranska letnja destinacija, pa ni najavljeno poskupljenje turističkih taksi neće uticati na uplate aranžmana za naredno leto.

Turistička taksa od četiri evra po osobi dnevno u hotelu sa pet, pa do pola evra za studio, apartman i hotele do dve zvezdice, trebalo bi da poskupi aranžmane za Grčku. Takođe, i porezi se u ovoj zemlji često povećavaju, pa treba očekivati da će se to odraziti na cenu aranžmana.

Do sada, srpske goste cene nisu mogle da odvrate od Grčke, jer je, prema rečima Sofije Lazaridu iz Turističke organizacije Grčke, ovog leta na Egejskom i Jonskom moru letovalo čak 900.000 ljudi iz Srbije.

“Prema našim proračunima, to je povećanje od 25 odsto, a sledeće godine očekujemo još više gostiju iz Srbije u nadi da će nastaviti da putuju malo južnije i otkrivaju lepote naših ostrva”.

Poskupljenje turističke takse trebalo bi da stupi na snagu 1. januara, ali da zakonski još nisu stigle na usvajanje, a da možda i neće stići za 2018. godinu.

Grčki hotelijeri su ljuti zbog najava o povećanju taksa, jer ova zemlja ima najveću poresku stopu u regionu. Međutim, geostrateška situacija ide naruku grčkom turizmu, a teroristički napadi na jugu Francuske i političko zaoštravanje u Kataloniji i celoj Španiji, mogli bi mnoge turiste da usmere ka jugu Balkana.

Pojedine domaće turističke agencije navode da će cene za naredno leto sigurno biti više za najmanje pet odsto. Najbolji način da turisti izbegnu to poskupljenje je rana uplata aranžmana, za koje smo već počeli da formiramo cene turističkih aranžmana.

Pronađite specijalne First Minute cene za rani booking aranžmana za Leto2018 – specijalne cene važe do 20. decembra.

Leto 2018 - letovanje cene
Letovanje u Grčkoj – specijalne cene do 20. decembra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *