bela crkva jezero

Bela Crkva pretenduje da postane omiljeno letovalište domaćih turista

Sedam jezera, smeštenih u ravnici gde ih niko ne bi očekivao, dve reke, prirodne lepote, ali i dobra turistička ponuda razlog su što i ovoga leta Bela Crkva beleži odličnu posećenost.

U Beloj Crkvi i ove sezone se traži mesto više. Nakon što je prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, popunjenost bila 100 odsto, sličnu situaciju belocrkvanski ugostitelji priželjkivali su i ovog leta.

Svi kapaciteti su rezervisani unapred. Popunjeni smo trenutno do nekog 5. septembra, mada se još uvek traži krevet više“, navodi ugostitelj Bojana Jankulov.

„Od kada su vaučeri pušteni u opticaj, kapaciteti su popunjeni“, napominje Ajša Popovć, ugostitelj.

Belocrkvani su se poslednjih nekoliko godina pozicionirali na turističkoj mapi Srbije, zahvaljujući prirodnim resursima, ali i ulaganjima u turističku ponudu.

„Sve više se gradi namenskih objekata i vidimo kroz kategorizaciju da ljudi sada to zaista rade u skladu sa svim turističkim standardima, tako da planiraju da od toga žive i mnogo je ozbiljnije shvaćeno“, napominje Violeta Simić, predsednica Opštine Bela Crkva.

Turista iz susedne Rumunije nema ni ove sezone, ali su kapacitete popunili gosti iz naše zemlje.

Prošla godina je bila godina domaćeg turizma i ove godine se taj trend preneo, tako da su to uglavnom gosti iz susednih većih mesta, Vršac, Pančevo, Beograd, a iz Vojvodine, Zrenjanin, Novi Sad“, kaže Novica jovanović, direktor TO Bela Crkva.

Ova južnobanatska varošica, koju mnogi nazivaju Srpskom Venecijom, pretenduje da postane omiljeno letovalište domaćih turista. Osim prirodnih lepota, uređenih plaža i odličnog smeštaja, mnoge privlači i kristalno čista voda. (Izvor: RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *