Amsterdam: dodatne takse za turiste

Turističke takse u Amsterdamu, koje su među najvišim u Evropi, od naredne godine će se naći na prvom mestu, jer će holandska prestonica uvesti dodatna tri evra za noćenje u tom gradu.

To znači da će taksa za noćenje u hotelu sa jednom zvezdicom biti veća nego u nekoj drugoj prestonici u hotelu sa pet zvezdica.

>>> Nova godina u Amsterdamu – fantastično putovanje!

Taksa za dvokrevetnu sobu sa zajedničkim kupatilom iznosiće 16 evra za noć i dodatna tri po osobi za jedno noćenje, dok u Berlinu u luksuznom hotelu noćenje u dvokrevetnoj sobi ima taksu od 12 evra.

U hotelu od pet zvezdica u Rimu taksa iznosi 14 evra, što je trenutno najviše u Evropi, ali i to će biti manje od takse za noćenje u hotelu sa jednom zvezdicom kada Amsterdam uvede povećanje turističkog poreza.

Povećanje turističke takse najavila je i Venecija i to u visini od deset evra za one koji dolaze samo na jedan dan, a za one koji ostaju da prenoće neće važiti uvećanje.

Gradovi koi se bore sa prevelikim brojem turista su i Barselona i Dubrovnik, ali oni nisu najavljivali rast cena turističkih taksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *