aerodrom morava

Aerodrom Morava: od decembra letovi za Beč, od marta za Solun

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor Er Srbije Dankan Nejsmit potpisali su ugovor o obavljanju avio-prevoza na dve linije u javnom interesu sa Aerodroma Morava kod Kraljeva.

Sa kraljevačkog aerodroma od 1. decembra obavljaće se letovi ka Beču i to tri puta nedeljno, a od marta poleteće avioni za Solun.

Avio-karte za sve destinacije

“Er Srbija” je na osnovu javnog poziva dobila mogućnost da sa kraljevačkog aerodroma od početka decembra leti za Beč, a od proleća i za Solunu.

Nejsmit je rekao da su veoma zadovoljni što je “Er Srbija” dobila mogućnost da od 1. decembra krene sa letovima sa Aerodroma “Morava” i što će ta kompanija leteti sa tri aerodroma u Srbiji.

Pomoćnik ministarke za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić kazao je da su linije Kraljevo-Beč-Kraljevo i Kraljevo-Solun-Kraljevo proglašene za javni interes na osnovu analiza i na predlog regiona Šumadije i Zapadne Srbije.

Planirano je da letovi na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo započnu u prvoj nedelji decembra, a na liniji Kraljevo-Solun-Kraljevo od 10. marta naredne godine.

Linija za Beč funkcionisaće tokom cele godine, a za Solun od marta do oktobra, a na obe linije leteće se tri puta nedeljno.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *