solun

Više od milion srpskih turista u Grčkoj u 2019.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Grčke Teodoros Karaoglu naveo je da je u 2019. godini tu zemlju posetilo milion srpskih turista, ali i da je Beograd broj jedan destinacija u Srbiji za Grke.

Po podacima Asocijacije hotelijera Soluna u 2018. godini zabeleženo je 53.318 noćenja Srba u tom gradu, dok istovremeno postoji porast broja grčkih turista u Beogradu za 11 odsto“, rekao je Karaoglu na konferenciji za novinare u Ambasadi Grčke u Beogradu povodom predstavljanja turističke ponude Grčke na 42. Međunarodnom sajmu turizma na Beogradskom sajmu.

On je ocenio i da je dobroj turističkoj poseti doprineo završetak radova na auto-putu koji preko Severne Makedonije i Srbije spaja Grčku s Mađarskom, kao i direktna avionska linija Beograd-Solun kompanije “Er Srbija”.

Grčka nisu samo lepe plaže, već i kultura, istorija i naša vera. Našim prisustvom na Sajmu turizma u Beogradu želimo da ostanemo odredište broj jedan za srpske turiste, a ove godine promovišemo verski turizam i hodočašće“, naveo je Karaoglu.

Po njegovim rečima, cilj je da Grčka i dalje bude među najatraktivnijim odredištima na svetu, a u tome se ističu njeni severni regioni Makedonija i Trakija sa 84 manastira, uz druge hrišćanske spomenike na severu Grčke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *