skijanje jahorina

Jahorina: veliko otvaranje gondole i brojni drugi sadržaji

Da li znate šta ćete raditi u subotu, 30. novembra? Ako nemate nikakvih bitnih planova, preporučujemo vam da tog vikenda obavezno posetite Jahorinu i njen Olimpijski centar, jer vas tamo čeka jedan zaista veličanstven događaj.

U poslednje dve godine, Olimpijski centar Jahorina uspešno je realizovao brojne projekte na ovoj prelepoj planini smeštenoj na području opština Pale i Trnovo. Za početak, menadžment centra može da se pohvali da se ovih dana završava i ubedljivo najuspešnija letnja turistička sezona u poslednje dve decenije.

>>> Zimovanje na Jahorini

Otvoren je jedan od najdužih alpine coastera u Evropi, a brojni posetioci su uživali u panoramskoj vožnji šestosedom, tjubing vožnji i brojnim drugim atrakcijama. Ali, najveće stvari tek predstoje!

>>> Zimovanje na Jahorini – hotel Termag ****

Naime, zahvaljujući najsavremenijoj kabinskoj gondoli, čije svečano puštanje u rad je zakazano za 30. novembar, kao i drugim investicijama vrednim 30 miliona KM, Jahorina će od ove zime moći da ide u korak s najvećim ski-centrima na svetu.

>>> Zimovanje na Jahorini – hotel Bistrica *** – 20% popusta do 1. novembra

Radovi na gondoli se polako privode kraju, a planirana je izgradnja i uređenje pet kilometara novih skijaških staza i veznih puteva, kao i sistem za njihovo osneživanje.

Jahorinska gondola će imati i jednu VIP kabinu, u kojoj će vožnja predstavljati zaista poseban doživljaj.

>>> Zimovanje na Jahorini – hotel Lavina ****

Osim toga što će biti velika atrakcija za turiste, ova gondola će omogućiti da se eliminišu gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni i da se rasterete centralne staze na planini. Da stvar bude još bolja, gondola će raditi i u ekstremnim uslovima, kada su veliki vetrovi i magla.

Gondola će biti u funkciji onda kada druge instalacije ne mogu, što je bio jedan od osnovnih preduslova za njenu izgradnju i vodilja kada se ova investicija, za koju su sredstva obezbedili članovi Predsedništva i Vlade Republike Srpske, planirala.

Izgradnjom Olimpijskog plamena na stazi Poljice, zamenom i modernizacijom kompletnog sistema naplate usluga uz mogućnost kupovine ski-pasova online, kao i zamenom ski lifta čime će se kapacitet instalacije povećati 4 puta – Jahorina će predstojeće zime udovoljiti potrebama i najzahtevnijih uživaoca u zimskim sportovima.

Taj 30. novembar biće istorijski dan za olimpijsku Jahorinu – dan svečanog otvaranja gondole biće uveličan veličanstvenim koncertom pop-folk pevača Saše Matića, a očekuje se i prisustvo brojnih političara i ličnosti iz javnog života čitavog regiona.

skijanje za decu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *