novi sad festival ljubavi

Festival ljubavi otvoren u Novom Sadu

Festival ljubavi, koji objedinjuje kulturne, kreativne, zabavne i turističke sadržaje na temu najlepšeg ljudskog osećanja, svečano je otvoren puštanjem crvenih balona u obliku srca sa Trga slobode.

Publika je nakon toga uživala u akustičnoj svirci gitariste Strahinje Jajića i benda „(NE)Normalni”, dok je na dvadesetak postavljenih štandova mogla da počasti sebe ili voljenu osobu čokoladom, vinom ili originalnim delima domaće radinosti.

>>> Smeštaj u Novom Sadu

Zid od prirodnog cveća sa natpisima „ljubav” na različitim jezicima, Krila anđela, Love gate, Kissing point i Photo booth mamili su da se zabeleže posebni trenuci. Romantični u duši pak, iskoristili su vedro veče da se provozaju Fijakerom ljubavi.

– Iako bismo se mogli zapitati čemu tolike manifestacije, mislim da je Festival ljubavi, koji traje oko tri nedelje, nešto što je ipak drugačije – rekao je jedan od organizatora Robert Čoban.

Naravno, dešava se u februaru, kada je Dan zaljubljenih ili Sveti Valentin odnosno Sveti Trifun, ali ovogodišnjim programom dokazali smo da ljubav ne mora biti samo partnerska, već i bratsko-sestrinska, roditeljska, a ne smemo zaboraviti ni ljubav prema hrani. Zbog nje ćemo poslednjeg vikenda okupiti legendarne novosadske ugostitelje koji imaju već 70-80 godina i decu onih koji više nisu živi kako bi predstavili svoje specijalitete, a imaćemo i izložbu fotografija iz naših čuvenih restorana i kafana, prenosi Dnevnik.

>>> Registracija .LOVE internet domena

Učešće na ovogodišnjoj manifestaciji koja traje do 23. februara uzele su brojne kulturne institucije, uključujući muzeje, galerije, pozorišta i bioskope.

Trudili smo se da povežemo sve institucije kulture. Događaji neće biti samo na Trgu slobode: maraton filmskih klasika održaće se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, koncert „Love Actually” u Galeriji Matice srpske, vođena tura „Velike ljubavi srpskih pisaca” u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, predstava „Ana Karenjina” u „Ujvideki sinhazu”, a „Laža i paralaža” u Srpskom narodnom pozorištu – dodao je Čoban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *